На линия

След 3 месеца спане в офиса и омразни “предавания”, нещата започват да се успокояват лека-полека.
Което не означава, че имам време да си изчистя къщата : ).
Един от най-спокойните моменти докато съм на работа е времето преди 12. Кафе, цигари, rss емисии.
Следва една извадка от таз-сутрешната сесия. Подбрани са неща, пряко свързани с това какво ме е тревожило през предишните няколко месеца. Както обичам да казвам, от линковете по-доло може да се направят доста изводи какво ме вълнува в момента.
Difference Between Knowing Programming and Knowing Syntax – не е истина колко истина има в тази статия. Макар да звучи доста “елитарно” или както там бихте го определили, за съжаление пълно отразява това с което се сблъсквам напоследък, а имено – програмирането като занаятчийство. Може би още имам някакви идилистични представи за тази професия, но така ми е по-добре … и по-интересно.
Software Teams vs. Superheroes: Why the Solo Developer is Dead – отчасти не мога да се съглася с написаното тук. Разбира се, един човек не може да свър??и работа за 10, но в определени случай се получава така, че 10 човека свършват работа, колкото за един.
Why State Machines Struggle With Concurrency – нещо за забавление. Все още забавление включва и подобни теми за мен.
Screw Up Your Career Change to Game AI Programming in 7 Easy Steps – забавно. Мисля, че не съм успял да избегна нищо от написаното тук.
След малко може да има още линкове.

Ааа, щях да забравя – Grimbor.